Stockholm – fossilfri stad? Var med och stötta utvecklingen!

Oslo beslutade sig redan 2015 och Köpenhamn har i dagarna lagt fram förslag på att bli fossilfria 2025. Enligt borgmästaren i Köpenhamn kan man inte engagera sig i att driva en fossilfri framtid om man samtidigt tjänar pengar på att investera i kol, olja och naturgas. Planen är därför att divestera, dvs. avyttra, alla fossila tillgångar på runt 6,9 miljarder danska kronor.
 
Skulle Stockholm kunna bli Europas första fossilfria stad? Regeringen har en ambition om att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsstat. I det kan man tycka att även Stockholm skulle kunna vässa sina ambitioner som idag är ett fossilfritt Stockholm 2040. Rika välfärdsländer, som länge kunnat bygga sin välfärd på fossila bränslen, gör helt rätt i att driva på utvecklingen och gå i bräschen för en fossilfri värld.
 
Nu kan alla vara med och visa för Stockholms politiker att det är bra att göra som Oslo och Köpenhamn m.fl. Just nu pågår ett upprop som uppmanar Stockholms politiker att ta divestera alla sina fossila tillgångar. En bra början på en fossilfri värld tycker jag. Följ länken genom att klicka på bilden.
 
 
 
 
Det är meningslöst att flitigt bedriva det politiska målet att bli CO2-neutrala, och samtidigt tjäna pengar på investeringar i kol-, olje- och g
Det är meningslöst att flitigt bedriva det politiska målet att bli CO2-neutrala, och samtidigt tjäna pengar på investeringar i kol-, olje- och gasindustrin.
Det är meningslöst att flitigt bedriva det politiska målet att bli CO2-neutrala, och samtidigt tjäna pengar på investeringar i kol-, olje- och gasindustrin.


Aktuellt / Fossilfri, Stockholm, divestera / Permalink / 0
Till top