För alla som vill äta lite kött finns det hopp!

SVT sände programmet "Köttätarnas dilemma" den 11 november och kan ses på SVT Play fram till den 10 januari 2019. Ett sevärt program som tydligt visar skillnaden på kött och kött. Och att om du köper "det rätta köttet" så bidrar det t.o.m. till minskade utsläpp av växthusgaser. Det vill säga, tvärt emot vad vi matas med dagligdags, att rött kött är dåligt för klimatet. Men det beror på sättet vi föder upp våra djur på. Och det framgår tydligt i programmet att alternativa metoder till dagens djurfabriker kan hjälpa klimatet. Programmet är mycket inspirerande och ger hopp inför framtidens livsmedelsproduktion.
 
Väl värt att titta på!
 
 
Drick & ät hållbart, Ytterligare inspiration / köttätarnas dilemma / Permalink / 0

Klimatnyheter på SVT och SR – dagligen! Skriv på och dela vidare!

 
Det borde vara självklart att en av mänsklighetens största utmaningar får ett dagligt utrymme på nyheterna. Både med fakta och med goda exempel på vad politiker, företag och konsumenter gjort för att minska utsläppen. Det skulle inspirera oss alla att göra mer för att minska utsläppen. Och tillsammans skulle vi kunna göra skillnad och snabba på omställningen!
 
Några medlemmar ur klimatklubben har skrivit en petition som kommer att överlämnas till ansvariga på SVT och SR, och ju fler vi som skriver på desto större tryck kan vi utöva på dem. Lätt som en plätt, bara att klicka på bilden så kommer du till petitionen.
 
Tack för att du bidrar!
 
 
Aktuellt / klimatnyheter, omställning, sr, svt / Permalink / 0
Till top