Sommar, sol och bloggsemester. Här är apparna som hjälper dig att välja grönt!

Nu är det sommar och sol igen och därför är det dags att ta bloggsemester. Så här kommer det sista inlägget för sommaren som tipsar om olika gröna appar och hemsidor som hjälper dig att göra hållbara val i vardagen. Flera av dem är mycket användbara, till exempel då man står i butiken och undrar vad man ska köpa för mat, leksaker eller rengöringsmedel. Eller då man tycker att elräkningen är för hög. Då är nedan appar ett stort stöd på vägen i våra hållbara resor.
 
Trevlig sommar till er alla så ses vi igen i början av augusti!

Användbara appar:

  • Open Green Map: App som hjälper dig att lokalt hitta gröna butiker, återvinningsstationer, service för cyklar, parker etc som gör livet hälsosammare och grönare. Väldigt användbar i ditt närområde. Några exempel på städer som har tagit fram en Open Green Map är Stockholm, Malmö, Karlskrona och Blekinge. Kartorna kompletteras hela tiden och allt fler städer gör sådana här kartor.

  • Grön Guide: Naturskyddsföreningens app för en grönare vardag. Här hittar du tips på många olika områden som hur man minskar gifter på dagis, hur man försäkrar sig grönt, hur man blir grönare på jobbet, ekologisk mat med mer. Många tips är lite udda och sådant som man kanske inte tänker på direkt i vardagen.

  • Källsortera: SITA’s app som hjälper dig att sortera dina sopor rätt. Här kan du få tips på hur man återvinner det mesta ett hem kan behöva göra sig av med, från adventsljusstakar och akvariefiskar till växellådsolja och yoghurtburkar. Mycket detaljerad och användbar app.

  • ELIQ: Appen tillsammans med ett litet teknikkitt som gör att du kan mäta elförbrukningen i ditt hem i realtid och därmed hitta dina eltjuvar. På så sätt kan du identifiera vad som drar mycket el och åtgärda det. Energisnålt är lika med hållbart. Elbolagen erbjuder liknande tjänster.

  • Grannsaker: Hemsida där du kan registrera dig för att låna och låna ut till dina grannar. Det blir allt mer populärt att inte äga allt själv utan istället hitta delningstjänster som gör det både billigare och trevligare. Genom att låna och låna ut får du närmare kontakt med dina grannar och det stärker granngemenskapen, något som vi mår bra av enligt forskare.

  • Buycott: Visa med din plånbok vilka varor och producenter du vill gynna, appen ger info om vilka företag som står bakom varumärket så att du enkelt kan välja bort företag du inte sympatiserar med. Du kan också själv vara med och bidra genom att registrera produkter på Buycott och göra en rekommendation eller avråda från att köpa produkten.
 


Aktuellt, Bo & lev hållbart / gröna appar / Permalink / 2
#1 - - Sarah:

Fin bild :)

Svar: Tack! :-)
För en hållbar värld

#2 - - Cattis:

Trevlig sommar och tack för ditt engagemang! ☀️

Till top