Idag den 22 april är det Earth Day!

Redan 1970 initierade den amerikanske senatorn Gaylord Nelson Earth Day för att uppmärksamma världens miljöproblem. Dagen firas den 22 april varje år. Idag är det en av de största miljörörelserna, där olika aktiviteter anordnas över hela världen för att påminna oss om vad som är viktigt. Allt från att plantera träd, rädda utrotningshotade djur, plocka skräp till att påverka lokala politiker. Rörelsen är störst i USA men firas även i fler än 175 länder, däribland Sverige. 2009 utsåg FN den 22 april till International Mother Earth Day.

 

I år är Earth Day extra speciellt, FN har låtit meddela att minst 165 länder kommer att signera klimatavtalet just idag den 22 april vid en ceremoni i FN:s högkvarter i New York. Det avtal som alla länder enades om på COP21 i Paris i december och som ska säkerställa att klimatförändringarna begränsas och att medeltemperaturökningen stannar väl under 2 grader.

Vad kan vi själva gör för att uppmärksamma Earth Day?

  • Fundera på hur du vill att framtiden ska se ut. Om du inte vill bidra till fortsatta klimatförändringar eller miljöförstöring så är det dags att bestämma sig och att börja agera. Tipsen på hur du gör hittar du här i bloggen.
  • Kanske vill du plantera ett träd dagen till ära? Som minne till det år du bestämde dig för att bidra till en hållbarare värld? Det är en dag att minnas och något att berätta om för dina barnbarn. Och så är det bra för klimatet också.

 

Läs mer:

Aktuellt / Earth Day, FN:s klimatavtal / Permalink / 0
Till top