KlimatSverige anordnar manifestationen "Tillsammans för klimatet"

Bild: Från KlimatSveriges facebook event. Klicka på bilden för att komma till eventet.
 
Nu har vi chansen att visa våra politiker att vi vill att de agerar för klimatet på FN:s stora klimatmöte i Paris i december. KlimatSverige anordnar nedan manifestation:
 
KlimatsSveriges manifestation:
 
Den 29 november arrangeras klimatmanifestationen "Tillsammans för klimatet". Klockan 13.00 går artister och talare på scenen vid Norra Latins skolgård (mellan Norra Bantorget och Drottninggatan) i Stockholm. Klockan 15.00 följer en demonstration genom Stockholm city. Manifestationen är en del av globala klimatmanifestationer som genomförs dagen före att FN:s klimatförhandlingar börjar i Paris. Redan nu planeras över 1500 manifestationer i fler än 170 länder. Miljontals människor kommer att göra sina röster hörda för för ett hållbart och rättvist klimatavtal. Var med du också och skapa världens största mobilisering för att trycka på världens beslutsfattare att engagera sig för en omställning till en hållbar värld!

Talare:
Anders Wijkman, ordförande, Miljömålsberedningen
Annika Jacobson, chef för Greenpeace Sverige
Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna
Eva Brunne,biskop, Svenska kyrkan
Bo Forsberg, generalsekreterare, Diakonia
Svante Axelsson, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen

Artister och fler talare är på gång.

Kl. 13.00: manifestation med tal och musik på Norra Latins skolgård.
Kl. 15.00: klimatdemonstration från Norra Latin genom city med avslutning vid Mynttorget (bredvid Riksdagen). Även där blir det tal.

Våra mål är:
– Att Sverige går före i klimatomställningen
– Klimaträttvisa nu
– Gröna jobb – Hållbar framtid
– Fossilfritt samhälle & 100% förnybart 2030

Manifestationen arrangeras av nätverket KlimatSverige i samarbete med ett stort antal organisationer, miljöorganisationer, kyrkor m.m. För mer information, läs här: www.klimatsverige.se.

Vill du engagera dig i manifestationen? Vill din organisation delta?
1. Sprid ordet! Dela eventet och bjud in dina FB-vänner till eventet. Var aktiv i sociala medier och prata om klimatutmaningen och de stora globala manifestationerna den 29 november.
2. Allt arbete görs ideellt och det behövs fler volontärer. Vill du engagera dig, kontakta Anders Berndes: andersberndes@gmail.com.
3. Vill du anmäla en grupp, en organisation eller ett företag till manifestationen/demonstrationen, kontakta Linda Grolander: linda.grolander@gmail.com.
4. Vill du delta i kommunikationsarbetet, kontakta Pontus Björkman: pontus.bjorkman@latinamerikagrupperna.se.
5. Vill du hjälpa till att sätta upp affischer eller dela flygblad? Du kan ladda ner våra affischer och flygblad längst ner på denna sida: http://test.klimatsverige.se/vill-din-organisation-stodja-vill-du-hjalpa-till/
6. Vi hoppas att det här ska bli en bred rörelse i Sverige. Är du aktiv i en förening, föreslå att den går med i Klimatsverige. Kontakta Linda Grolander: kontakt@klimatsverige.se.

Vill du hitta manifestationer på andra platser än Stockholm?
"Tillsammans för klimatet" och många andra manifestationer den 29 november finns på Avaaz webbplats: https://secure.avaaz.org/en/event/globalclimatemarch/
 
 
Aktuellt / tillsammans för klimatet / Permalink / 1
Till top