Snart släpper vi årets viktigaste bok "Hållbara affärer"

Om mindre än en månad släpps vår bok Hållbara affärer i bokhandeln. Jag och Gunilla Forsmark Karlsson har under drygt ett år jobbat med att skriva boken och nu är vi äntligen klara. Den släpps vecka 41 och du kan läsa mer om den här.
 
Hållbara affärer är boken som vänder sig till företagens beslutsfattare och här vill vi både inspirera och motivera företagen att ställa om, ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det lönar sig, både ekonomiskt och imagemässigt. I en modell visar vi steg för steg hur man kan gå tillväga för att skapa ett långsiktigt hållbart företag och vilket värde det skapar för företagen. I boken medverkar företagsledare från 14 företag som generöst delar med sig av sitt hållbarhetsarbete.
 
Vår förhoppning är att boken ska inspirera fler företag att ställa om. Som det nu är går det för långsamt och samhället skulle ha mycket att vinna på att snabba på processen. Kostnaderna för klimatförändringarnas effekter, och annan miljöförstöring, kostar samhället stora pengar redan idag, och ju längre vi tillåter den negativa utvecklingen att fortgå desto mer kostsamt blir det. Sanningen är att vi faktiskt är på god väg att såga av den gren som vi själva sitter på.
 
 
Med bokens hjälp vill vi bidra till en hållbar utveckling. Det är det tre grupper i samhället som har den verkliga makten att driva på omställningen: politiker, näringslivet och konsumenter. (Se ett tidigare inlägg om vilka som har makten att göra det.) Min blogg För en hållbar värld vänder sig till konsumenter, en roll som vi alla har. Och vi konsumenter kan verkligen påverka, se bara hur de ekologiska bananerna fullständigt tagit över i butikerna. Så låt oss alla välja det vi köper med omsorg. Men det stora ansvaret ligger på våra politiker som sätter ramverk och skapar incitament, och på företagen som står för själva genomförandet. Det handlar om en systemförändring i samhället och ett helt nytt synsätt på hur vi kan exploatera både människor och jordens resurser. Det handlar om en hållbar marknadsekonomi som sker på naturens villkor – svårare än så behöver det inte vara.
 
 
 
Läs mer:
Aktuellt / Gunilla Forsmark Karlsson, Gunilla Östberg, ISBN: 9789147122158, bok, hållbara affärer / Permalink / 2
Till top