NASA lär oss vad klimatförändringarna innebär – idag och i framtiden.

NASA lär oss vad klimatförändringarna innebär för jordens ekosystem och oss människor. Från stigande havsnivåer, minskad biologisk mångfald, spridning av sjukdomar och extremare väder, till flyktingströmmar, krig och ekonomisk nedgång. Det handlar både om våra barn och barnbarns framtid, men också vår egen. Effekterna är redan synliga och kommer att snabbt påverka våra liv om vi inte gör något.
 
Filmen gjordes för ett år sedan, och även om medvetenheten ökar snabbt i samhället så är vi fortfarande på väg i en ohållbar riktning. Värmerekord på värmerekord uppmättes under hela 2016 och aldrig har klimatforskarna bekymrat sig mer för om vi ska klara klimatmålet. Vi behöver öka tempot för att ställa om samhället i hållbar riktning. Politiker måste sätta mål, skapa ramverk och incitament, företagen måste ställa om och konsumenter måste rösta med plånboken. Se filmen här, det är en investering för framtiden!
 
 
NASA:s film: "10 tecken som visar att den globala uppvärmningen inte längre är en debatt"
 
Som privatperson och konsument finns det massor av saker vi kan göra. Första steget är att bestämma sig för  leva med en hållbar livsstil, och sedan lära sig vad det innebär. Du hittar massor av tips här på bloggen under kategorin "Så lever du hållbart".
 
En hållbar framtid är en attraktiv framtid!
 
Läs mer:


Aktuellt / NASA, hållbar livsstil, klimatförändringarna / Permalink / 0
Till top