Nu flyger jag fram!

Vi har köpt en elmoped. Väldigt effektivt transportmedel och väldigt roligt. Dessutom är den smidig, släpper inte ut avgaser och är väldigt tyst. Nästan som att cykla utan att trampa.

Tanken är att minska på bilkörningen. Jag jobbar hemifrån och åker ofta ut på kundbesök runt om i Stockholmsområdet. En stor andel av dessa resor kommer jag nu att kunna köra med elmoppen. Det är en vinst på många sätt; tid, bränslekostnader och trängselavgifter. Bäst av allt är att slippa irriterande bilköer och att man kan beräkna restiden.

Att cykla är naturligtvis ett ännu bättre alternativ. Men ofta är sträckan lite för lång och då hinner jag bli både svettig och alldeles röd om kinderna till kundbesöket. Bussen hemifrån oss går alldeles för sällan i lågtrafik för att vara ett alternativ. Elmoppen fyller därför en viktig funktion för mig och skapar en stor frihet och kontroll på tiden.

Vinsterna för stadsmiljön är också stor i form av bättre luft och minskat buller. Mopeden kräver också mindre utrymme i trafiken och vid parkering jämfört med bilar, något som är ett växande problem i städerna i dag.  Om man dessutom laddar fordonen med grön el så är det ett mycket effektivt sätt att minska påverkan på klimatet.

En svensk personbil körs i genomsnitt 4 mil per dag och 75 % av körsträckan består av resor kortare än så enligt ElbilsSverige. Runt 95% av alla transporter körs på fossilt bränsle. Här kan alltså elcyklar, elmoppar och andra elfordon bli ett alldeles utmärkt sätt att skapa fördelar både för dig personligen, för stadsmiljön och klimatet. Många hållbarhetspoäng!

 


Res hållbart / Permalink / 1
#1 - - Karin:

Din elmoppe skulle jag bra gärna vilja ha!

Till top