Bli en planetskötare! Lyssna på Johan Rockström hur!

Det här sommarpratet i P1 var ett av det bästa jag någonsin lyssnat till, så det måste bli ett litet kort uppehåll i bloggsemestern. Johan Rockström, professor i miljövetenskap talar om världens miljöfrågor på ett väldigt övergripande och lättförståeligt sätt. Rockström ger oss ett nytt perspektiv på hela problematiken men också förhoppningar om hur vi måste agera för att ändra riktning.
 
Hans motto är att: Bli en planetskötare med välfärd inom ramen för planetens gränser!
 
 
 
Aktuellt / Johan Rockström, planetskötare / Permalink / 1

Sommarens tips på TED: Dame Ellen MacArthur

Ellen MacArthur är kvinnan som seglade ensam runt jorden på rekordtid och som under resans gång fick en djup insikt i att jordens resurser är begränsade. Med ökande befolkning och levnadsstandard förbrukas jordens resurser med ett allt snabbare tempo. Beroende på vilken materia vi talar om handlar det om allt från 30 till 100 år. Inte i framtiden alltså utan under vår egen och våra barns livstid.

Se hennes fascinerande och inspirerande resa och vilka insikter hon fick under resans gång. Insikter som gör att hon idag ägnar all sin tid åt att utveckla begreppet cirkulär ekonomi, en ekonomi som bygger på återvinning av allt materiel som produkterna är uppbyggda av.

 

 

 

 

Aktuellt / Ellen MacArthur, cirkulär ekonomi, återvinning / Permalink / 0
Till top